Malt & Mout

English Français Nederlands
Shopping Cart

Actualités (Facebook)

Meet the brewer: De Leite

Luc Vermeersch experimenteerde al in 1997 in een huisje in z'n tuin met een kleine brouwerij, die hij in Finland had gekocht. Tien jaar later besloot hij een brouwcursus te volgen en in april 2008 was brouwerij De Leite een feit. Intussen heeft deze brouwerij uit Ruddervoorde een heel gamma aan interessante en gesmaakte bieren. Denk maar aan Femme Fatale, Bon Homme, Enfant Terriple en Fils à Papa. Wij proeven er verschillende tijdens deze boeiende degustatie, terwijl de brouwer zelf een woordje uitleg geeft. ------------------------------------------------------------------------------------------- En 1997 déjà, Luc Vermeersch menait ses premières expérimentations dans une maisonnette au fond de son jardin, où il fit installer une petite brasserie qu'il avait achetée en Finlande. Dix ans plus tard il se décida à suivre des cours de brassage et en avril 2008 la brasserie De Leite était née. Depuis, cette brasserie de Ruddervoorde offre un large choix de bières tout aussi intéressantes et savoureuses les unes que les autres, telles que la Femme Fatale, la Bon Homme, l'Enfant Terriple ou encore la Fils à Papa. Nous dégusterons plusieurs d'entre elles tout en bénéficiant des explications du brasseur en personne. ------------------------------------------------------------------------------------------- Luc Vermeersch started experimenting with beer in 1997 in a garden house with a small brewery, which he had bought in Finland. Ten years later he decided to join a brewing course and in april 2008, brewery De Leite was born. By now, the brewery from Ruddervoorde has a wide range of interesting and much appreciated beers. Think about Femme Fatale, Bon Homme, Enfant Terriple and Filsà Papa. We are going to taste several beers during this fascinating degustation, while the brewer himself tells us his story.


How the World’s Biggest Brewer Killed the Craft Beer Buzz

https://medium.com/s/story/how-the-worlds-biggest-brewer-killed-the-craft-beer-buzz-e205a28ff632 "Steve Luke had plenty to smile about. Cloudburst Brewing, the tiny craft brewery he founded two years earlier in Seattle, had just won a bronze medal at the 2018 Great American Beer Festival in…"


Leuven wordt volgende maand omgetoverd tot bierstad

Zythos Bierfestival 2019 Binnen 1 maand is het zover. Jullie kunnen Malt and Mout vinden in de bieradviseursstand! Malt and Mout sera présent pour vous conseiller! "Bierliefhebbers kunnen al reikhalzend uitkijken naar volgende maand, want in Leuven komen de bierweekends eraan. Drie weekends in april staan dan in het teken van bier. Op 13 en 14 april kan je in brouwerij Hof ten Dormael bier proeven van 16 innovatieve…"


Beer & Cheese

SOLD OUT! We spraken er al lang over, nu voegen de daad bij het woord. De perfecte match: rebelse bieren voorgesteld door Jean Hummler, Tasting Director van de Moeder Lambic, en de karaktervolle kazen gerijpt door Véronique Socié, gerenommeerde kaasmeester en uitbaatster van La Fruitière. ------------------------------------------------------------------------------------------- Cela faisait longtemps que nous vous en parlions. On l'a fait! Au programme de cet atelier quintessence: mariage de bières présentées par Jean Hummler, Tasting Director du Moeder Lambic et les fromages de caractère affinés par Véronique Socié, Premier Fromager de Belgique et gérante de La Fruitière. ------------------------------------------------------------------------------------------- We had been talking about it for a long time. Now it's here! The program of this quintessential workshop includes the wedding of beers presented by Jean Hummler, Tasting Director of Moeder Lambic, and character cheeses refined by Véronique Socié, Premier Fromager of Belgium and manager of La Fruitière.


Bierproeverij/degustation 'Gist is the gist of the beer'

We ontdekken bij het proeven van zes verschillende bieren, hoe gist de persoonlijkheid van een brouwerij of bierstijl kan beïnvloeden. ------------------------------------------------------------------------------------------- À travers la dégustation de six bières, nous allons découvrir comment la levure peut influencer la personnalité d'une brasserie ou d'un style. ------------------------------------------------------------------------------------------- Through the tasting of six beers, we will discover how yeast can influence the personality of a brewery or a style.